Naujas augintinis ir kelionės automobiliu

Naujai atsiradęs augintinis dažnai atneša daug džiaugsmo į namus, tačiau kelionės automobiliu gali sukelti iššūkių, ypač jei šuo nėra įpratęs važiuoti. Kad kelionės su augintiniu būtų malonios ir saugios, svarbu tinkamai paruošti tiek šunį, tiek automobilį. Šiame straipsnyje pateiksiu keletą patarimų, kaip pripratinti savo naują keturkojį draugą prie automobilio ir sukurti jam komfortišką bei saugią aplinką kelionėse.

Pirmieji žingsniai: supažindinimas su automobiliu

Pradėkite nuo to, kad jūsų augintinis jaustųsi saugiai ir patogiai būdamas automobilyje:

  1. Rami aplinka: Leiskite šuniui pažinti automobilį neskubant. Galite palikti atviras duris ir leisti jam pats tyrinėti, užuosti naujus kvapus. Pradėkite nuo paprasčiausio stovėjimo automobilyje, nenaudojant variklio.

  2. Skanėstai ir žaislai: Paskatinkite augintinį džiaugtis buvimu automobilyje naudodami jo mėgstamus skanėstus ar žaislus. Tai padės formuoti teigiamas asociacijas.

  3. Trumpi pabuvimai: Pradėkite nuo trumpų pasibuvimų automobilyje be jokio važiavimo. Palaipsniui pridėkite trumpus važiavimus aplink kvartalą.

Pirmieji važiavimai

Kai augintinis pradeda jaustis patogiai būdamas automobilyje, galima pereiti prie trumpų kelionių:

  1. Trumpi atstumai: Pirmieji važiavimai turėtų būti trumpi, kad šuo nesusijaudintų. Pasibaigus kelionei apdovanokite šunį už ramų elgesį.

  2. Patogi ir saugi vieta: Užtikrinkite, kad augintinis turi saugią vietą automobilyje. Labai svarbu, kad šuo kelionės metu jaustųsi saugus, nes tai padės sumažinti stresą.

  3. Sklandus vairavimas: Stenkitės važiuoti kuo sklandžiau, vengdami staigių stabdymų ar posūkių, kad šuniui būtų kuo mažiau streso.

Ilgesnės kelionės

Kai šuo pripras prie trumpų kelionių, galite ilginti važiavimo laiką:

  1. Reguliarūs sustojimai: Ilgesnėse kelionėse nepamirškite reguliariai sustoti, kad šuo galėtų pailsėti ir išsivaikščioti.

  2. Kelioninė įranga: Būtinai pasirūpinkite patogia vieta šuniui automobilio salone. Tam puikiai tiks specialūs kelioniniai guoliai, kuriuos galite rasti dogis.lt. Šie guoliai ne tik suteikia komfortą, bet ir užtikrina augintinio saugumą, leisdami jam atsipalaiduoti kelionės metu.

Kaip užtikrinti saugumą ir komfortą?

Važiuojant su augintiniu, svarbiausia yra saugumas. Šuo turėtų turėti specialią, saugią vietą automobilyje. Viena iš geriausių priemonių yra kelioninis guolis-automobilinė kėdutė, kuri suteikia šuniui stabilumą ir saugumą, o jums leidžia sutelkti dėmesį į vairavimą. Galite rasti tokių kelioninių guolių internetinėje parduotuvėje dogis.lt, kurie pasižymi ne tik aukšta kokybe, bet ir estetika. Jie ne tik atrodo puikiai, bet ir užtikrina, kad jūsų šuo jaustųsi jaukiai ir komfortiškai visos kelionės metu.

 

Saugių, ramių ir svarbiausia, malonių kelionių kartu su jūsų augintiniu!

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pirkinių krepšelis
Į viršų